Recepty na polievky môžeme nájsť skoro v každom časopise. Skúšali ste už niekedy pečenie alebo varenie z časopisu? Aké sú vaše obľúbené polievky? Je pre vás polievka základ obeda? Ja málokedy pečiem alebo varím. Ale keď v časopise uvidím nejaké lákavo vyzerajúce jedlo, spravím si ho. Polievky som niekedy nemala moc rada, ale teraz si obed bez polievky neviem predstaviť. Ak sa stravujete zdravo, určite skúste polievku z kalerábu. Hneď na začiatok si očistíme a postrúhame kaleráb na hrubšie kúsky. Do hrnca pridáme olivový olej, kaleráb, posolíme a chvíľu podusíme. Potom zasypeme špaldovou hladkou múkou, zamiešame a zalejeme vodou. Čakáme, kým polievka zovrie. Do misky si dáme roztopiť olivový olej, pridáme vajce, soľ a petržlenovú vňať. Miešame a postupne pridávame celozrnnú múku. Získame stredne tuhé cesto, z ktorého lyžičkou budeme do vriacej polievky hádzať halušky. Polievku budeme variť dovtedy, kým sa nám halušky neuvaria. Do hotovej uvarenej polievky zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Ak si chcete zlepšiť chuť polievky, môžete do nej pridať kocku bujónu alebo vegetu.
-
Najnovšie články
Kategórie
- Banková technika
- Bezpečnostné fólie
- Detské ihriská
- Drevené terasy
- Epoxidové podlahy
- Garážové brány
- Hygiéna
- Kamerové systémy
- Magazín
- Móda
- Obuv
- Optimalizácia webstránok
- Plastové okná
- Prírodná kozmetika
- Recepty
- SEO
- Signalizačné zariadenie
- Športová obuv
- Športové oblečenie
- Svadba snov
- Ubytovanie
- Uncategorized
- Vodovodné batérie
- Vzduchotechnika
- Wellness
- Zdravá strava
- Zdravie
- Zdravotníctvo